Podsumowanie miesiąca – marzec 2018

Marzec był bogaty biegowo - najpierw Bieg Śnieżnej Pantery w iście śnieżnej scenerii, potem życiówka w Półmaratonie Marzanny w arktycznych…

Farfalle z czerwoną kapustą

Pełnoziarniste kokardki z czerwoną kapustą, skwarkami z tofu i orzechami to moja wegańska wariacja na temat klasycznych łazanek. Danie jest…

XV Półmaraton Marzanny

Już po raz czwarty witam wiosnę na biegowo, podczas Krakowskiego Półmaratonu Marzanny. To świetna okazja żeby zrobić coś dobrego dla…

IV Bieg Śnieżnej Pantery

PARĘ SŁÓW O BIEGU To już 4. edycja Biegu Śnieżnej Pantery. Nie załapałem się na premierową, ale już od trzech…

Podsumowanie miesiąca – luty 2018

Luty zamykam z dystansem blisko 300 km. Jednak nie nie ilość, a jakość rządziła w lutym. Zimowy obóz biegowy, dużo…

Dhal z soczewicy

Gęsta, sycąca i mocno rozgrzewająca - to receptura na idealny zimowy posiłek. Indyjski Dhal z soczewicy to jeden z tych…

Dynafit Feline Ultra – recenzja

Dynafit Feline Ultra to buty terenowe dające duże wsparcie i amortyzację na dłuższym dystansie. Pancerne, dobrze trzymające śródstopie, ale szerokie…

Krem z zielonego groszku

Krem z zielonego groszku to kolejna z moich ulubionych zup krem. Jest dobrym źródło białka roślinnego i błonnika. Bardzo sycący,…

Odżywianie podczas biegania

Podczas biegu, nasze ciało zużywa zarówno energię dostarczoną z zewnątrz, jak i zapasy, które udało mu się zmagazynować. Bez względu na…

Zapiekane tosty francuskie

Francuskie pain perdu, hiszpańskie Torrija, brazylijska Rabanada czy węgierskie bundáskenyér - to wszystko przykłady tego samego dania. Tosty francuskie, czyli chleb w jajku... tak, to może być po…